ΤΑΫΓΕΤΟΣ (2.407 μ)

Σάββατο 2 – Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ο σύλλογός μας διοργανώνει διήμερη χειμερινή ανάβαση στον Ταΰγετο, στις 2 με 3 Φεβρουαρίου 2019.
  • Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο στις 8:00 πμ από τα περιβολάκια με ΙΧ, για την Πολιάνα Λακωνίας και την πηγή Μαγγανιάρη (980 μ). Από εκεί ξεκινά το κυρίως μονοπάτι προς την κορυφή του Ταϋγέτου που διασχίζει το ορεινό δάσος. Ύστερα από δύο ώρες πορείας θα φθάσουμε στον τελικό για την ημέρα προορισμό μας, το ορειβατικό καταφύγιο του Ταϋγέτου (1.550 μ), στη θέση Βαρβάρα, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Στα 300 μ πριν το καταφύγιο και πάνω στο μονοπάτι υπάρχει πηγή όπου μπορούμε να εφοδιαστούμε με νερό.
Ω.Π.: Β.Δ.: Α
  • Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε την πορεία για την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2407 μ). Το πρωινό εγερτήριο θα γίνει πολύ νωρίς για να γλιτώσουμε το μαλακό χιόνι που θα μας δυσκολέψει στην ανάβαση. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή για το καταφύγιο και ύστερα για την πηγή Μαγγανιάρη και για Κόρινθο.
Ω.Π.: 6 – 7  Β.Δ.: Β – Γ
Η ανάβαση στην κορυφή απευθύνεται σε ορειβάτες με σχετική εμπειρία σε παγωμένο πεδίο και προηγούμενη χρήση κραμπόν και πιολέ.
 
Εξοπλισμός Χειμερινός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος ή μπαλακλάβα, κασκόλ, 2 ζεύγη αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό. Υπνόσακο ή σεντόνι και σκηνή προαιρετικά.
Ομαδικά υλικά: σχοινί 50 μ.
Υποχρεωτικά: Κραμπόν – πιολέ – κράνος.
Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.
 
Φαγητό: Σε συνεννόηση με τον αρχηγό – υπάρχει οργανωμένη κουζίνα στο καταφύγιο.
 
Κόστος διανυκτέρευσης καταφυγίου: 10 € (το φαγητό επιπλέον)
                                       
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό:
Καλογερόπουλο Θεόδωρο 6974399889
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.
 
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη του αρχηγού.

Ημερολόγιο