2024-03-10,  ΚΥΡΙΑΚΗ
📌 ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
Ο Σύλλογος μας διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στην Παναγία Κορφιώτισσας Καμαρίου Κορινθίας.
🔹 Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Καμάρι Κορινθίας στη βάση του βουνού, η πορεία ξεκινάει σε χωματόδρομο μέσα σε περιβόλια με λεμονιές και πορτοκαλιές και σύντομα παίρνουμε το μονοπάτι προς την κορυφή που θα μας οδηγήσει στο μοναστήρι της περιοχής. Η θέα είναι πραγματική μοναδική αφού βλέπουμε όλο τον Κορινθιακό κόλπο και πανόραμα των βουνών της Ρούμελης και όχι μόνο. Μπορούμε να διακρίνουμε τα Βαρδούσια Όρη, την Γκιώνα, τον Παρνασσό, τον Ελικώνα, τον Κιθαιρώνα, τα Γεράνεια Όρη. Στο μοναστήρι θα ξεκουραστούμε και θα κεραστούμε από τις καλόγριες της Μονής. Μετά παίρνουμε το μονοπάτι της επιστροφής απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα.

Θα έχει φαγητό ή καφέ στο Τουριστικό Περίπτερο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
⏱ Ω.Π.: 4-4,5  ↕️ ΥΨ.Δ.: 600μ. 🥾 Β.Δ.: Α
🔹 Κόστος εξόρμησης: 15€ για τα μέλη, 18€ για τα μη μέλη.
🔹 Αναχώρηση: στις 08:00 από τα Περιβολάκια. Το λεωφορείο θα ακολουθήσει την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών μέχρι το Ξυλόκαστρο & Καμάρι.
🔹 Υπεύθυνοι εξόρμησης:
Αργυροπούλου Αγγελική 694 7679224
Μενούνος Περικλής 697 3986683
Τηλ Συλλόγου 27410-29970.
✔️ Απαραίτητος Εξοπλισμός: Σακίδιο, μπατόν, ορειβατικά μποτάκια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), καπέλο, γυαλιά ηλίου, Φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια),νερό ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
ℹ️ Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς. Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας. Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα. Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).