ΕΞΌΡΜΗΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΆ 24-27/2/2023
Αναλυτικό πρόγραμμα τετραημέρου
Παρασκευή 24/2/23
Αναχώρηση από Άγιο Νικόλαο Κόρινθο στη 14:00 το απόγευμα. Μετά από 8 ώρες με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Καστοριά. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας.
Σάββατο 25/2/23
Ξεκινάμε την πορεία μας λίγο έξω από το Νεστόριο, από υψ.778μ. ακολουθούμε το μονοπάτι και φτάνουμε στη βάση του καταρράκτη της Τσούκας. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στη μονή Τσούκας. Τα καθολικό της μονής είναι κτισμένο στη στέψη ενός επιβλητικού μονόλιθου και είναι αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή. Από εκεί θα συνεχίσουμε και θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία του Νεστορίου. Η πορεία θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες.
Ω.Π.:5. Β.Δ.:Α
Το απόγευμα του Σαββάτου μπορούμε να δούμε την παλιά πόλη, το λαογραφικό μουσείο, το Μουσείο του Μακεδονικού αγώνα, το πρότυπο ενυδρείο , όπως κι άλλα αξιοθέατα της πόλης.
Επίσης μπορούμε με το καράβι Ολυμπία ( κατόπιν συνεννόησης) να κάνουμε ένα μικρό γύρο της λίμνης.
Κυριακή 26/2/23
Μικρή πορεία
Η εκκίνηση θα γίνει από το χωριό Βυσσινιά (υψ. 927μ.) μαζί με την ομάδα της μεγάλης πορείας. Η πορεία θα είναι κυκλική με μέγιστο υψόμετρο την κορυφή Υπολοχαγού Σπυριδάκη (υψ. 1.496μ. ) ενώ υπάρχει πυροφυλάκιο με ωραία θέα στην κορυφή. Λίγο πριν την κορυφή θα γίνει ο διαχωρισμός των ομάδων. Η διάρκεια της μικρής πορείας υπολογίζεται περίπου 4-5ώρες.
Ω.Π.:4-5 Β.Δ.:Α ΧΛΜ.:6. ΥΨ.Δ.:600μ.
Μεγάλη πορεία
Η εκκίνηση θα γίνει μαζί με την μικρή πορεία. Η κορυφή στόχος είναι η Σικαβίτσα (η Μάνκοβιτς με την παλιά ονομασία) με υψ. 1863μ. Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι. Το μήκος της πορείας είναι περίπου 14 χλμ. και θα διαρκέσει περίπου 6-7 ώρες.
Ω.Π.:6-7. Β.Δ.:. Β. ΧΛΜ.:14. ΥΨ.Δ.:900μ
Το βράδυ της Κυριακής, είναι η τελευταία αποκριά, και θά γίνει αποκριάτικο γλέντι σε ταβέρνα της περιοχής...!!!!!!!
Δεν ξεχνάμε τα αποκριάτικα μας...!!!!!!!!!!!
Σημ: Όσα άτομα δεν θέλουν να συμμετέχουν στις πορείες μπορούν κάνοντας μία ομάδα να επισκεφτούν αξιοθέατα της περιοχής.
Καθαρή Δευτέρα.27-2-2023
Περπάτημα στον παραλίμνιο δρόμο, πλημμυρισμένο με οξιές και πλατάνια. Στο δρόμο μας θα σταματήσουμε στο Ντόλτσό ,στο Σπήλαιο Δράκου και στην Παναγιά Μυρτιώτισσα. Επίσης μπορούμε να πάμε στην συνοικία Απόζαρι που εντυπωσιάζει με τα αρχοντικά της.
Ο σύλλογος προσφέρει το γεύμα της Καθαρής Δευτέρας (λαγάνες, χαλβά, κρασί κ.τ.λ.) Επίσης οι οδηγοί από την Καστοριά θα μας βρουν το καλύτερο μέρος για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα και να κάνουμε πικνίκ.
Αναχώρηση από Καστοριά για Κόρινθο στις 2-3 το απόγευμα.
Αρχηγοί εξόρμησης
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Πιέρρου Ελένη 6948866833
Κόστος εξόρμησης 200 ευρώ
Περιλαμβάνει την μεταφορά, τρία βράδυα, τρία πρωινά, στο ξενοδοχείο, και το πικ-νικ της Δευτέρας.
Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 100 ευρώ έως 10/2/23 GR5101107870000078748000011 Εθνική τράπεζα, με αιτιολογία Καστοριά.
Και εξόφληση έως 20/2/23.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, Σκούφος, γάντια, γκέτες, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα.Κραμπόν πιολέ για την Ορειβατική ομάδα.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

Ημερολόγιο