ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΖΗΡΙΑΣ 19-11-2023 ΚΥΡΙΑΚΗ
Ό Σύλλογος μας διοργανώνει δύο πορείες διασχίσεις της μικρής Ζήριας, μία από τις κορυφογραμμές, και μία χαμηλότερα.
Διαδρομές νέες που δεν έχουν κάνει άλλοι σύλλογοι στο σύνολο τους.
Η πρώτη ομάδα (Ορειβατική) ξεκινά από το χιονοδρομικό κέντρο Ζήριας, ανεβαίνει στην προς Σπήλαιο Ερμή, περιοχή Πουλιού όχθος, και πηγές Σύθα.
Από εκεί ξεκινά η ανάβαση πρός τις κορυφές διαδοχικά περνώντας αρχικά από Τσούμα, Χιόνι, και Ντουσκιά.
Η κατάβαση θα γίνει από την διαδρομή μέσω της περιοχής Πλάκες, που λίγα άτομα έχουν περάσει, και στη συνέχεια φτάνουμε στη σπηλιά.
Από εκεί βλέπουμε το Κεφαλάρι μπροστά μας, που θα είναι και ο τερματισμός της πορείας.
ΧΛΜ.:18~     Β.Δ.:Β+-Γ       Ω.Π.:8~
Η Δεύτερη ομάδα (Πεζοπορική) θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κατάβαση στη χαράδρα Φλαμπουρίτσας, κι από εκεί παίρνουμε το μονοπάτι που μας οδηγεί στην Αγ.Τριάδα πάνω από Μάρκασι, και στην συνέχεια μέσω μονοπατιών που θα πεζοπορήσουμε για πρώτη φορά θα πάμε προς το πηγάδι Μούτσιου.
Ελπίζουμε σε συνάντηση με άγρια Άλογα που μένουν στην περιοχή, και συνεχίζοντας την πορεία μέσω Ελατοδάσους που πιθανότατα θα έχει και Μανιτάρια πάμε προς το Κεφαλάρι που θα είναι και ο τερματισμός της πορείας μας.
ΧΛΜ.:16~      Β.Δ.:.Β         Ω.:Π 7~
Αναχώρηση από τα Περιβολάκια Κορίνθου στις 0600.
Κοστολόγιο εξόρμησης 20 ευρώ.
Αρχηγοί εξόρμησης
Καραγεώργος Χριστόφορος 694 800 2379
Κουνελάκης Γιάννης 698 445 4116
Πετιμεζά Αγγελική 694 624 0334
• Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, γάντια, αδιάβροχο, fleece, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό 2 λίτρα τουλάχιστον.
• Στην παραπάνω εξόρμηση μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου μας ή όχι.
• Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 - Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).
 

Ημερολόγιο